Gust

LRV Lier-Noord is een ruitervereniging opgericht in 1952. Vandaag telt de club een dertigtal leden en een heleboel sympathisanten.

Als club maakt Lier-Noord deel uit van de Landelijke Rijverenigingen. Lid worden kan, zie hiervoor https://www.lrv.be/nl/Paardenwerking. In de bijdrage is naast het eigenlijke lidgeld een bijdrage vervat voor de verplichte verzekeringspolis. Ook uw paard (of meerdere paarden) dient (eenmalig) geregistreerd te worden.

Deelnemen aan wedstrijden is verder gratis. Doordat LRV alles in verenigingsverband doet, en iedere vereniging wedstrijden organiseert en ook helpt op wedstrijden van andere verenigingen, blijft het paardrijden op die manier betaalbaar.

Trainingen

Het jaar rond wordt er in groep getraind op het oefenplein op vrijdagavond van 19.30 tot 21 uur. Daarnaast worden speciale trainingsmomenten georganiseerd voor dressuur en springen. Deze trainingen worden gegeven door externe lesgevers.

In de winter zoeken we, indien het weer te slecht is, naar binnenpistes. Waar en wanneer wordt in een najaarsvergadering besproken.

Opleiding

Naast onze eigen trainingsmomenten, is er binnen de Landelijke Rijverenigingen een uitgebreide structuur van opleiding uitgewerkt. Zo zijn er de basiscursussen zowel in Oud-Heverlee als in de provincie. Als lid van de club kan je eenvoudig inschrijven.

Wil je meer weten, kom je best eens lang op een training op vrijdagavond. Of je neemt contact met een van onze leden of bestuursleden.